Polecam na zimne dni, fantastycznie i długo grzeje od środka!
Składniki:
Opakowanie makaronu ryżowego
kostka wędzonego tofu (albo 250g. boczniaków:)
pół puszki ananasa w kawałkach
1 mała cebula
pół paczki fasolki szparagowej mrożonej
puszka mleka kokosowego
2 ząbki czosnku
3 łyżki curry- najlepsza jest pasta ze sklepu ze wschodnią żywnością, ostrość zależnie od upodobań, ale w razie najostrzejszej może trzeba dodać nieco mniej, żeby nie urwało łba?
oliwa
świeża kolendra
Podsmażyć cebulkę z tofu na oliwie, fasolkę rozmrozić, ananasa i mleko kokosowe otworzyć, makaron ugotować wg. przepisu. Makaron pociąć na odcinki długości ok. 4 cm. Czosnek wycisnąć do tofu i cebulki, tamże dodać curry i mleko kokosowe, zamieszać, dodać ananasa i fasolkę, całość wrzucić do gara z makaronem i oczywiście zamieszać ponownie. Podawać posypane świeżą kolendrą. Tajska rozpusta:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz