sobota, 22 stycznia 2011

ku chwale FSM

Makaron ze szpinakiem i jajkiem (4 osoby)
Paczka makaronu typu wstążki
Pudełeczko szpinaku mrożonego z Lidla

3 jajka ugotowane na twardo
opakowanie śmietany 22%
2 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku- nieobowiązkowe, ja uwielbiam, może być nawet 5:)
sól, pieprz
Rozmroź szpinak, wyłóż na patelnię,dodaj oliwę, zagrzej, dodaj wyciskany czosnek, sól i grubo mielony pieprz. Zapraw śmietaną (jeśli robisz to pierwszy raz, to pamiętaj, że otwierasz kubeczek śmietany i nakładasz najpierw troszkę szpinaku do kubeczka, mieszasz i dopiero dodajesz całość do szpinaku!)
Dodaj pokrojone w kostkę jajka, wymieszaj, już nie zagotowuj!
Ugotuj makaron, koniecznie al dente.
Wymieszaj na patelni szpinak z makaronem.

Wyglądu to to nie ma, ale smakuje nieziemsko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz